Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Valstybinis kodas

P21101388

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

3511013

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Kompetencijos, reikalingos atlikti įstatymų reglamentuojamam darbui ar funkcijai, pavadinimas

Nėra duomenų

Būtinas minimalus išsilavinimas

Nereglamentuojamas

Kiti reikalavimai

Specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims pritaikyta profesinio mokymo programa, teikiama be socialinių įgūdžių ugdymo programos.

Vidutinė teorinio mokymo trukmė

0 sav.

Vidutinė praktinio mokymo trukmė (įskaitant ir baigiamąją praktiką)

0 sav.

Mokymosi pasiekimų dokumento pavadinimas, kodas


Profesinio mokymo diplomas, 4101
Profesinio mokymo diplomas, 4102

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2021-07-24
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Europass pažymėjimo priedėlis

Lietuvių k. Lietuvių k. Anglų k. Anglų k.

Aprašymo santrauka

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus. Ši programa skirta pirminiam profesiniam mokymui.
Programoje numatyta 3 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas; Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas; Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas. Taip pat numatyti 5 pasirenkamieji moduliai: Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas; Nesudėtingos technologijos BBQ ir grilio patiekalų gaminimas; Picų gaminimas; Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimas; Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius, gaminti ir patiekti nesudėtingos technologijos šaltus, karštus patiekalus, salotas. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą.
Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.