Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Virėjo mokymo programa

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

2521013

Valstybinis kodas

217101301

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas

Virėjas/2

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

II

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

2

Būtinas minimalus išsilavinimas

Pradinis išsilavinimas

Kiti reikalavimai

Asmenims, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl intelekto sutrikimo

Profesinio rengimo standarto pavadinimas, kodas

Virėjo rengimo standartas, S381104

Vidutinė teorinio mokymo trukmė

54 sav.

Vidutinė praktinio mokymo trukmė (įskaitant ir baigiamąją praktiką)

80 sav.

Išsilavinimo, kvalifikacijos ir mokymosi pasiekimų dokumentų pavadinimai, kodai

Virėjas/2
Profesinio mokymo diplomas, 4101
Profesinio mokymo diplomas, 4102

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2014-08-22

Programos moduliai

2257

Programos apimtis kreditais

170
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Europass pažymėjimo priedėlis

Lietuvių k. Lietuvių k. Anglų k. Anglų k.

Aprašymo santrauka

Būsimieji virėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi mitybos mokslo maisto produktų asortimento, kokybės ir laikymo reikalavimų, patiekalų gaminimo technologijų, darbo organizavimo, patiekalų receptūrų ir meniu sudarymo, technologinės apskaitos vedimo, darbo saugos ir higienos normų reikalavimų ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų praktinio mokymo dirbtuvėse, laboratorijose, viešojo maitinimo įstaigų ir kitose virtuvėse. Praktinio mokymo trukmė – 65 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami patiekalų gaminimo, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Virėjo mokymo programa skirta asmenims su negalia, turintiems nebaigtą pagrindinį išsilavinimą ir sulaukusiems 14 metų.