Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Virėjo mokymo programa

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

2541013

Valstybinis kodas

211101301

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas

Virėjas/2

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

II

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

2

Būtinas minimalus išsilavinimas

Pradinis išsilavinimas

Kiti reikalavimai

Nėra duomenų

Profesinio rengimo standarto pavadinimas, kodas

Virėjo rengimo standartas, S381104

Vidutinė teorinio mokymo trukmė

75 sav.

Vidutinė praktinio mokymo trukmė (įskaitant ir baigiamąją praktiką)

59 sav.

Išsilavinimo, kvalifikacijos ir mokymosi pasiekimų dokumentų pavadinimai, kodai

Virėjas/2
Profesinio mokymo diplomas, 4101
Profesinio mokymo diplomas, 4102

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2014-08-22

Programos moduliai

2256

Programos apimtis kreditais

110
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Europass pažymėjimo priedėlis

Lietuvių k. Lietuvių k. Anglų k. Anglų k.

Aprašymo santrauka

Būsimieji virėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi mitybos mokslo, maisto produktų asortimento, kokybės ir laikymo reikalavimų, patiekalų gaminimo būdų ir technologijų, prekybos ir technologinės apskaitos pagrindų, patiekalų receptūrų ir meniu sudarymo, darbo saugos ir higienos normų reikalavimų, darbo organizavimo ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklų praktinio mokymo laboratorijose, viešojo maitinimo įmonėse. Praktinio mokymo trukmė – 65 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami patiekalų gaminimo, darbo organizavimo ir kt. įgūdžiai.
Virėjo mokymo programa skirta asmenims, turintiems nebaigtą pagrindinį išsilavinimą ir sulaukusiems 14 metų.