Maitinimo technologijos (anglų k. - Catering Technology)
Institucijos, teikiančios šią programą
Programos panašiais pavadinimais
Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas
Aprašymo santrauka
Studijų programos tikslas(-ai):
Viešojo maitinimo studijų programos tikslas parengti maisto studijų profesinį bakalaurą, gebantį planuoti maitinimo įmonės gamybinę - technologinę veiklą, planuoti ir organizuoti maitinimo įmonės gamybą, valdyti maitinimo įmonės darbo ir technologinių procesų kokybę ir maitinimo įmonės gamybos išteklius.
Studijų rezultatai:
Asmuo, įgijęs maisto studijų profesinio bakalauro kvalifikaciją parengs maitinimo įmonės gamybinės veiklos planą, įkurs įmonės gamybinę bazę, organizuos žaliavų tiekimą ir laikymą, planuos ir organizuos patiekalų gamybą, organizuos gamybos personalo darbą, organizuos patiekalų patiekimą, diegs saugaus ir kokybiško produkto gamybos technologijas, vykdys savikontrolės sistemą maitinimo įmonėje, valdys įmonės gamybinį turtą ir maitinimo įmonės gamybinės veiklos apskaitą.
Mokymo ir mokymosi veiklos:
Mokymas(is) orientuotas į studentą, pagrįstas problemų sprendimu, savarankišku ir grupiniu darbu, moksliniais tyrimais. Mokymas(is) darbo vietoje, naudojant laboratorinę praktiką, akcentuojantis dėstytojo vadovavimą
Studijų rezultatų vertinimo būdai:
Egzaminai žodžiu ir raštu, atvejų analizė, pristatymai, ataskaitos, projektinė veikla, savęs ir kolegų įvertinimas
Specializacijos:
Nėra
Studento pasirinkimai:
Studentai gali rinktis alternatyviai pasirenkamus studijų krypties dalykus. I alternatyva: maitinimo įmonių darbuotojų etiketas, gėrimai ir jų vartojimo kultūra, maitinimo paslaugų teikimo etika; II alternatyva: etnografinė lietuvių virtuvė, pasaulio šalių virtuvė, naujų patiekalų kūrimas; III alternatyva: bendravimo psichologija, darbo teisė, taikomieji tyrimai.
Laisvai pasirenkamus dalykus studentai gali rinktis iš bendro kolegijos laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.
Studijų programos skiriamieji bruožai:
Nėra