Aprašas |
Asmuo, baigęs modulį, gebės apibūdinti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių tipus, paskirtį, klasifikavimą ir joms keliamus reikalavimus, reikalavimus, taikomus padavėjo asmens higienai, darbo drabužiams, laikysenai, prižiūrėti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių patalpas ir baldus skirtus klientų aptarnavimui vadovaujantis teisės aktų nuostatomis, stalo indus, įrankius, taures, stalo užtiesalus ir kitus naudojamus reikmenis, jų asortimentą, paskirtį ir laikymo reikalavimus, stalo serviravimo reikalavimus, įvairius stalo puošybos elementus, jų paskirtį, paruošti prekybos salę, servantą ir kitą inventorių klientams aptarnauti, laikantis darbuotojų saugos ir sveikatos bei higienos reikalavimų, paruošti naudojimui stalo indus, įrankius, taures, stalo užtiesalus ir kitą serviravimo inventorių vadovaujantis padavėjo darbo technikos reikalavimais, nešti ir nurinkti lėkštes, padėklus, įrankius, taures ir kitą serviravimo inventorių vadovaujantis stalo serviravimo taisyklėmis, dengti stalą pagal pagrindines stalo serviruotes, laikantis serviravimo darbų sekos, parinkti serviravimo inventorių ir serviruoti stalus laikantis serviravimo darbų sekos |
Aprašas anglų kalba |
After completing the module, the person will be able to describe the types, purpose, classification of companies providing catering services and the requirements for them, the requirements for the waiter's personal hygiene, work clothes, posture, maintain the premises of catering companies and furniture intended for customer service in accordance with the provisions of legal acts, table dishes, tools, glasses, table covers and other utensils used, their assortment, purpose and storage requirements, table service requirements, various table decoration elements, their purpose, prepare the sales hall, sideboard and other inventory to serve customers, in compliance with employee safety and health and hygiene requirements, prepare tableware, tools, glasses, table covers and other serving equipment for use in accordance with the requirements of the waiter's work technique, carry and pick up plates, trays, tools, glasses and other serving equipment in accordance with the rules of table service, set the table according to the basic table settings, in accordance with the sequence of serving work, select serving inventory and serve tables in accordance with the sequence of serving work |