Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Valstybinis kodas

510131319

Pavadinimas

Darbas su dokumentais

Pavadinimas anglų kalba

Work with documents

LTKSLygis

V

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Minimalus išsilavinimas norint mokytis modulyje

Vidurinis išsilavinimas

Asmens pasirengimo mokytis modulyje reikalavimai

LTKS IV lygio konditerio (ar ją atitinkanti) kvalifikacija arba ne trumpesnė kaip 3 metų profesinė patirtis, atitinkanti kvalifikaciją

Įgyjamos kompetencijos

Pildyti konditerijos cecho (įmonės) savikontrolės žurnalus. Ženklinti konditerijos gaminių pakuotes. Parengti dokumentus išvežamajai produkcijai. Sudaryti konditerijos gaminių technologijos korteles. Vykdyti konditerijos žaliavų ir gatavos produkcijos apskaitą.

Įgyjamos kompetencijos anglų kalba

Fill in the self-control logs of the confectionery workshop (company). Label confectionery packaging. Prepare documents for export products. Create confectionery technology cards. Carry out accounting of confectionery raw materials and finished products

Apimtis (kreditais)

20

Aprašas

Asmuo, baigęs modulį, išmanys maisto žaliavų ir produktų priėmimo bei laikymo žurnalų ir šiluminio apdorojimo temperatūros ir laiko registracijos žurnalų pildymo tvarką, reikalavimus keliamus konditerijos gaminių pakuotėms ir konditerijos gaminių ženklinimui, pakavimo įtaką konditerijos gaminių kokybei, prievoles, susijusias su pridėtinės vertės mokesčiu, bei išvežamosios konditerijos gaminių produkcijos dokumentų įforminimo reikalavimus, konditerijos gaminių receptūrų ir technologinių kortelių reikalavimus bei sudarymo principus, teisės aktuose reglamentuojamus turtinius ir neturtinius interesus, darbuotojo materialinę atsakomybę bei žalos atlyginimo sąlygas, gebės pildyti maisto žaliavų ir produktų priėmimo bei laikymo žurnalų ir šiluminio apdorojimo temperatūros ir laiko registracijos žurnalus, vadovaujantis teisės aktų, reglamentuojančių įmonės maisto tvarkymo savikontrolės vykdymą, reikalavimais, ženklinti konditerijos gaminių pakuotes vadovaujantis teisės aktų, reglamentuojančių maisto produktų ženklinimą, reikalavimais, paruošti pridėtinės vertės mokesčio sąskaitas faktūras ir važtaraščius išvežamajai konditerijos gaminių produkcijai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais privalomais reikalavimais, sudaryti konditerijos gaminių technologines korteles, vadovaujantis receptūrų sudarymo ir maisto higienos reikalavimais, taikyti tinkamus konditerijos gaminių realizavimo terminus, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktų nuostatomis, atlikti inventorizaciją ir tvarkyti konditerijos žaliavų ir gatavos produkcijos likučius ir atsargas

Aprašas anglų kalba

A person who has completed the module will know the procedure for filling in food raw materials and products reception and storage logs and heat treatment temperature and time registration logs, requirements for packaging of confectionery products and labeling of confectionery products, the impact of packaging on the quality of confectionery products, obligations related to value added tax, and export confectionery product production documentation requirements, requirements and principles of preparation of confectionery product recipes and technological cards, property and non-property interests regulated by legal acts, employee material responsibility and conditions for compensation of damages, will be able to fill in the reception and storage logs of food raw materials and products and heat treatment temperatures and keeps registration logs in accordance with the requirements of the legal acts regulating the self-control of the company's food handling, labels confectionery packages in accordance with the requirements of the legal acts regulating the labeling of food products, prepares value added tax invoices and bills of lading for exported confectionery products, in accordance with the mandatory requirements established by the legal acts requirements, draw up technological cards for confectionery products in accordance with the requirements of formulation of recipes and food hygiene, apply suitable terms for the realization of confectionery products in accordance with the provisions of the legal acts of the Republic of Lithuania, carry out an inventory and manage the remains and stocks of confectionery raw materials and finished products.

Įregistravimo data

2024-01-23

Išregistravimo data

Nėra duomenų

Programos, kuriuose įregistruotas šis modulis

Teikiančios institucijos