Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Valstybinis kodas

510131318

Pavadinimas

Konditerijos skyriaus (cecho) darbo organizavimas, konditerijos gaminių kokybės kontrolė

Pavadinimas anglų kalba

Organization of the work of the confectionery department (workshop), quality control of confectionery products

LTKSLygis

V

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Minimalus išsilavinimas norint mokytis modulyje

Vidurinis išsilavinimas

Asmens pasirengimo mokytis modulyje reikalavimai

LTKS IV lygio konditerio (ar ją atitinkanti) kvalifikacija arba ne trumpesnė kaip 3 metų profesinė patirtis, atitinkanti kvalifikaciją

Įgyjamos kompetencijos

Planuoti konditerijos žaliavų ir gaminių asortimentą ir kiekį. Organizuoti ir prižiūrėti konditerijos skyriaus (cecho) darbuotojų darbą. Kurti naujus ir tobulinti gaminamus konditerijos gaminius. Tikrinti konditerijos gaminių kokybę

Įgyjamos kompetencijos anglų kalba

Plan the range and quantity of confectionery raw materials and products. Organize and supervise the work of the confectionery department (workshop) staff. Develop new and improve manufactured confectionery products. Check the quality of confectionery

Apimtis (kreditais)

20

Aprašas

Asmuo, baigęs modulį, išmanys konditerijos gaminių gamybai naudojamas žaliavas ir gaminių asortimentą, konditerijos žaliavų ir gaminių kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, naujo konditerijos gaminio gaminimo technologijos aprašymus, gaminių ydų bei trūkumų atsiradimo priežastis, maisto saugos ir higienos reikalavimus, darbuotojų saugos ir sveikatos bei konditerijos skyriaus (cecho) įrenginių techninius reikalavimus, įmonės vidaus tvarkos taisykles ir pareiginius nuostatus, gebės ieškoti tinkamų tiekėjų ir sudaryti sutartis užsakyti ir priimti reikalingus ir tinkamos kokybės maisto produktus ir žaliavas, atsižvelgiant į konditerijos gaminių asortimentą ir kiekį bei turimas atsargas, organizuoti ir paskirstyti pavaldžių konditerijos skyriaus (cecho) darbuotojų darbą, vadovaujantis darbo santykius reglamentuojančiais teisės aktais, prižiūrėti pavaldžių konditerijos įmonės ar kepyklos darbuotojų darbą, sudaryti naujų konditerijos gaminių receptūras ir gaminti kontrolinius konditerijos gaminius vadovaujantis gaminimo technologijos aprašymais, vertinti pagamintų kontrolinių konditerijos gaminių skonį, kvapą ir išvaizdą taikant juslinės analizės metodą ir kokybę bei atitiktį technologijos kortelėms ir receptūroms, šalinti konditerijos gaminių trūkumus vadovaujantis kokybės reikalavimais ir jusline analize.

Aprašas anglų kalba

After completing the module, the person will know the raw materials used for the production of confectionery products and the range of products, quality requirements for confectionery raw materials and products, storage conditions and sales deadlines, descriptions of new confectionery production technology, the causes of product defects and deficiencies, food safety and hygiene requirements, worker safety and health and confectionery department (workshop) equipment technical requirements, internal rules and regulations of the company, will be able to search for suitable suppliers and enter into contracts to order and receive the necessary and suitable quality food products and raw materials, taking into account the assortment and quantity of confectionery products and available stocks, organize and distribute the work of subordinate employees of the confectionery department (workshop) in accordance with the legal acts governing labor relations, supervise the work of subordinate employees of the confectionery company or bakery, create recipes for new confectionery products and produce control confectionery products in accordance with the descriptions of the production technology, evaluate the taste and smell of the produced control confectionery products and appearance using the method of sensory analysis and quality and compliance with technology cards and recipes, to eliminate the defects of confectionery products in accordance with quality requirements and sensory analysis.

Įregistravimo data

2024-01-23

Išregistravimo data

Nėra duomenų

Programos, kuriuose įregistruotas šis modulis

Teikiančios institucijos