Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Viešbučio darbuotojas, LTKS IV

Pavadinimas anglų kalba

Hotel worker

Valstybinis kodas

I155401

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

IV

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

4

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2021-09-21

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Veiklos objektas: apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės patalpų priežiūra, apskaitos proceso vykdymas, nesudėtingų patiekalų gaminimas įmonės maisto gamybos patalpose ir patiekimas restorane ir (ar) kambaryje; informacijos ir nesudėtingų paslaugų (drabužių priėmimo skalbti, lyginti ir kt.) teikimas svečiams.
Tipinės darbo priemonės: priemonės ir įrenginiai kambariams tvarkyti (dulkių siurbliai, šluostės, šepečiai, valymo priemonės ir kt.), inventorius ir įrenginiai lauko teritorijos priežiūrai, virtuvės mechanizmai ir inventorius, stalo indai ir įrankiai, kavos gaminimo aparatai, kasos aparatai ar restorano valdymo programa, užsakymų registravimo knygos, kompiuteris, programinė įranga ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama patalpoje, būdingas individualus ir komandinis darbas.
Papildoma informacija: viešbučio darbuotojas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais, Lietuvos higienos norma HN 118:2011 „Apgyvendinimo paslaugų sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. sausio 27 d. įsakymu Nr. V-82 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 118:2011 „Apgyvendinimo paslaugų sveikatos saugos reikalavimai“ patvirtinimo“, apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių klasifikavimo reikalavimais. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti viešbučiuose, svečių namuose, kaimo turizmo sodybose ir kitose apgyvendinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Priimti svečius.
2. Teikti informaciją svečiui apie galimas papildomas paslaugas įmonėje.
3. Vykdyti ūkio priemonių ir finansinių dokumentų apskaitą.
4. Vykdyti materialinių vertybių apskaitą.
5. Palaikyti bendrąją tvarką apgyvendinimo paslaugas teikiančioje įmonėje.
6. Padėti svečiams ekstremalių situacijų metu.
7. Prižiūrėti tvarką lauko teritorijoje.
8. Prižiūrėti augalus vidaus ir lauko teritorijoje.
9. Tvarkyti gyvenamuosius kambarius ir bendro naudojimo patalpas.
10. Valyti įvairius paviršius ir dangas.
11. Prižiūrėti svečių kambariuose esančios įrangos ir inventoriaus būklę.
12. Parinkti maisto produktus.
13. Ruošti pusryčių užkandžius ir (ar) patiekalus.
14. Paruošti maitinimo salę (vietą).
15. Patiekti gėrimus ir patiekalus svečiams.
16. Patiekti svečiams maistą ir gėrimus kambaryje.