Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Barmenas, LTKS III

Pavadinimas anglų kalba

Bartender

Valstybinis kodas

I156301

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

III

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

3

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2021-09-21

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Veiklos objektas: baro klientų aptarnavimas, patiekiant baro produkciją.
Tipinės darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; galimas darbas pamainomis.
Papildoma informacija: barmenas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti barą klientams aptarnauti.
2. Aptarnauti baro klientus.
3. Sudaryti baro asortimentą.
4. Įforminti baro darbo ir materialinių vertybių apskaitą.
5. Gaminti ir patiekti karštuosius gėrimus.
6. Gaminti ir patiekti maišytus gėrimus ir kokteilius.
7. Išpilstyti ir patiekti alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus.
8. Gaminti ir patiekti nesudėtingus šaltuosius ir karštuosius užkandžius.