Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatorius/3

Pavadinimas anglų kalba

The manager of small sale and catering enterprise

Valstybinis kodas

PROFKVAL00284

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

III

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

3

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2022-01-20

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti verslo organizatoriumi, verslo paslaugų vadybininku, smulkiu prekybininku. Asmuo, įgijęs mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus kvalifikaciją, turi: gebėti sudaryti sutartis su tiekėjais dėl prekių gavimo ir užsakyti prekes, priimti prekes ir žaliavas iš tiekėjo, teisingai įforminti priėmimo dokumentus, dirbti kompiuteriu, paruošti darbo vietą, patikrinti inventorių, įrankius ir matavimo prietaisus, sekti greitai gendančių prekių ir gaminamos produkcijos realizavimo terminus, aptarnauti pirkėjus ir maitinimo įmonės lankytojus, pasiūlyti ir pademonstruoti prekes ir gaminamą produkciją, pasverti, pamatuoti, supakuoti, apskaičiuoti prekės vertę, atsiskaityti su pirkėjais ir lankytojais, konsultuoti juos apie gaminamą produkciją, prekes, įforminti prekės pasą, parengti darbui elektroninį kasos aparatą ir juo dirbti, mokėti dirbti kitais įmonėje esančiais įrenginiais, pildyti kasos operacijų žurnalą, sugebėti šalinti kai kuriuos įrenginių gedimus, parengti verslo planą, tvarkyti materialinių vertybių apskaitą, apskaičiuoti prekės pardavimo kainą, įmonės bendrąsias pajamas, išlaidas ir darbo užmokestį;žinoti saugojimo ir pardavimo taisykles, realizavimo terminus, prekių keitimo taisykles, prekių ir pagamintos produkcijos ruošimo parduoti taisykles, buhalterinės apskaitos pagrindus, prekybos ir produkcijos gamybos technologinį procesą, verslo plano struktūrą, prekių rinką ir konkurenciją, tarptautinę prekybą ir valiutų kursus, kainodaros strategiją, įmonės veiklos rezultatus, bendrąsias pajamas, gamybos kaštus, realizacijos išlaidas, mokesčius, numatomą pelną, investicijų naudojimo efektyvumą, atsiskaitymų formas, bankų paslaugas, rinkos keitimosi prognozę per artimiausius 3-5 metus, partnerių pasirinkimo ypatumus, kaip sudaryti sutartis su tiekėjais, užsakyti prekių ir žaliavų, priimti prekes ir žaliavas, sudaryti balansą, tvarkyti kasos operacijų žurnalą, apskaičiuoti darbo užmokestį, žinoti rinkodaros pagrindus, mokėti tirti ir segmentuoti rinką, tvarkyti kainas; mokėti efektyviai organizuoti savo ir kitų žmonių darbą, greitai reaguoti į rinkos pokyčius, būti iniciatyviu, analitiškai mąstyti, greitai spręsti problemas ir priimti tinkamus sprendimus. Mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus mokymo programą. Norintiems įgyti mažų prekybos centrų ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus kvalifikaciją reikia turėti vidurinį išsilavinimą. Įgiję mažų prekybos ir maitinimo įmonių darbo organizatoriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti darbo organizatoriumi, vadybininku prekybos, maitinimo ir mišriose įmonėse, kurios užsiima ir prekių pardavimu, ir gamyba.