Programos studijų kryptis |
Viešasis maitinimas |
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis ir (arba) kvalifikacija |
Technologijų mokslų profesinis bakalauras |
Kvalifikacinio laipsnio ypatumai |
Pagrindinės krypties kvalifikacinis laipsnis |
Būtinas minimalus išsilavinimas |
Vidurinis išsilavinimas |
Studijų apimtis kreditais ir forma (trukmė metais) |
Apimtis kreditais: 180 Nuolatinė, 3, Metais Ištęstinė, 4, Metais |
Programos aprašymo santrauka |
Bendras apibūdinimas: Studijų programos tikslas (-ai): parengti gastronomijos ir maitinimo organizavimo specialistą, kuris organizuos patiekalų gamybą ir lankytojų aptarnavimą, kurs ir patobulins receptūras, pritaikys inovatyvias technologijas, atliks ekonominio efektyvumo skaičiavimus, sumodeliuos įmonės patalpas, užtikrins patiekalų kokybę ir saugą, vadovaujantis teisės aktais.
Studijų rezultatai:
1. Panaudos gamtos, matematikos, socialinių mokslų bei inžinerijos žinias, priimdamas sprendimus profesinėje veikloje.
2. Pritaikys gastronomijos ir maitinimo organizavimo žinias maitinimo įmonės veikloje.
3. Rinks ir analizuos gastronomijos mokslo informaciją, atliks tyrimus visoje patiekalų gamybos grandinėje, apdoros rezultatus ir pateiks išvadas.
4. Parinks žaliavas, medžiagas, įrangą ir vykdys patiekalų gamybą, atsižvelgiant į aplinkos tausojimą ir tvarios gamybos koncepciją.
5. Suplanuos patiekalų gamybinės veiklos organizavimo principus ir juos valdys, vadovaudamasis maisto kokybės ir saugos, žmogaus saugos, komerciniais, etiniais ir aplinkosaugos reikalavimais.
6. Spręs patiekalų gamybinės veiklos organizavimo uždavinius savarankiškai ir komandoje, vertins technologinių procesų poveikį visuomenei ir aplinkai, vadovaujantis profesine etika.
7. Bendraus ir bendradarbiaus su gastronomijos ir maitinimo organizavimo specialistais ir kitais suinteresuotais asmenimis, taikant dalykinės komunikacijos principus ir taisykles.
8. Susies profesinį ir asmeninį tobulėjimą su mokymosi visą gyvenimą svarba.
Mokymo ir mokymosi veiklos: paskaitos, pratybos, praktiniai ir laboratoriniai darbai, konsultacijos, savarankiškas darbas, mokslo ir mokomosios literatūros skaitymas, informacinių šaltinių apžvalgos rengimas ir pristatymas, seminarai, diskusijos, individualus ir grupinis darbas, atvejo analizė, projektų rengimas, uždavinių sprendimas, praktika, dalykinės ekskursijos, baigiamojo darbo projektas.
Studijų rezultatų vertinimo būdai: studentų pasiekimų vertinimui taikoma kaupiamojo vertinimo sistema. Baigiamasis studijų dalyko vertinimas gali būti egzaminas arba projekto gynimas. Galutinį dalyko vertinimą sudaro tarpinių atsiskaitymų, savarankiškų darbų ir egzamino/projekto įvertinimų, padaugintų iš jiems suteiktų svertinių koeficientų, suma.
Sandara: Studijų dalykai (moduliai), praktika:
Bendrieji koleginių studijų dalykai (15 kreditų): profesinė komunikacija, gastronomijos istorija ir maisto kultūra, užsienio kalba.
Studijų krypties dalykai (114 kreditai): informacinės technologijos, matematika ir statistika, maisto chemija, maistologija, etiketas ir tarptautinis protokolas, ergonomika ir darbuotojų sauga, analizinė chemija, maisto mikrobiologijos pagrindai, maisto sauga ir higiena, šaltųjų patiekalų gamybos technologijos, elgesio kultūra ir profesinė etika, maisto biochemija, verslo teisė, maisto dizainas, viešasis kalbėjimas, inžinerinė grafika, maisto toksikologija, maisto kokybės ir saugos valdymas, maitinimo įmonių inžinerija, konditerija ir gėrimų gamybos technologijos, gastronomijos mokslinių tyrimų metodologija, kaštų valdymas ir meniu planavimas, inovacijos ir verslumas maitinimo įmonėse, maitinimo įmonių projektavimas, molekulinės gastronomijos pagrindai, apskaita maitinimo įmonėse, karštųjų patiekalų gamybos technologijos.
Profesinės veiklos praktikos (30 kreditų): aptarnavimo praktika, renginių organizavimo praktika, technologinė praktika, kompiuterinės apskaitos praktika, baigiamoji praktika.
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas – 12 kreditų.
Studento pasirinkimai: Alternatyvos – 6 kreditai. Alternatyva 1: mityba, juslinis gaminių/patiekalų vertinimas. Alternatyva 2: maisto vizualizacijos pagrindai, rinkodara ir verslo aplinka. Laisvai pasirenkami dalykai – 3 kreditai. Studentai gali rinktis dalykus iš Kauno kolegijos laisvai pasirenkamųjų dalykų sąrašo pateikiamo per Studijų valdymo sistemą. Studijų programa siūlo šiuos laisvai pasirenkamuosius dalykus: kulinarinis paveldas, patiekalų ir gėrimų derinimas.
Studijų programos skiriamieji bruožai: Gastronomijos ir maitinimo organizavimo profesinio bakalauro lygmens studijos kryptyje vykdomos tik Kauno kolegijoje. Studijų programoje dėmesys skiriamas gastronomijos istorijai, lyginant pasaulio ir Lietuvos istorinius laikotarpius, tendencijas, šiuolaikinius vartotojų poreikius. Studentams suteikiamos galimybės parinkti patiekalų asortimentą, taikyti pirminio ir terminio apdorojimo būdus, molekulinę gastronomiją, kuriant naujus skonius ir formas, parengti patiekalų technologinę dokumentaciją, taikyti skirtingus maitinimo organizavimo modelius.
Studijų programoje gerai organizuotas praktinis mokymas.
Profesinės veiklos ir tolesnių studijų galimybės: Profesinės veiklos galimybės: Absolventai galės dirbti gamybos vadovais, technologais, vyr. virėjais, konditerijos cecho vadovais/technologais įvairiuose maitinimo sektoriuose, galės kurti savo verslą.
Tolesnių studijų galimybės: Kolegijos absolventai turi teisę stoti į antrosios pakopos studijų programas. Į antrosios pakopos studijų programas absolventai priimami universitetų nustatyta tvarka. Maisto studijų profesinio bakalauro laipsnį įgiję kolegijos absolventai studijas gali tęsti Lietuvoje: Kauno technologijos universitete, Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Vilniaus universitete bei užsienio aukštosiose mokyklose.
|
Identifikatorius |
6895_2017 |
Institucijos identifikatorius |
88603090149 |
Programos identifikatorius |
1505 |
Daugiau apie programąSuskleisti |
Programos id |
1505 |
Švietimo sritis |
Paslaugos asmenims |
Švietimo posritis |
Viešbučių ir maitinimo paslaugos |
Studijų krypties grupė |
Technologijų mokslai |
Programos valstybinis kodas |
6531FX016 |
Studijų rūšis |
Koleginės studijos |
Programos kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED) |
6551013 |
Studijų programos tipas |
Pakopinės studijos |
Studijų pakopa |
Pirmosios pakopos studijos |
Programos vykdymo kalba |
lietuvių |
Diplomo (pažymėjimo) blanko pavadinimas ir kodas |
Profesinio bakalauro diplomas, 6603 |
Vertinimą atlikusi institucija |
Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras |
Akreditavimo įsakymas |
SV6-15 |
Akreditavimo vertinimo išvados |
Nėra duomenų |
Finansinės grupės kodas |
2.2 |
Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data |
2021-05-10 |
Programos moduliai |
1505 |
Programos valstybinių kodų istorija |
653D63001 65305T105 |
Institucijos pavadinimas |
Kauno kolegija |
Institucijos buveinė (adresas) |
Kaunas, Pramonės pr. 20, LT-50468 |
Institucijos telefonas |
+370 37 352324 |
Institucijos faksas |
+370 37 751135 |
Institucijos el. paštas |
rastine@go.kauko.lt |
Institucijos svetainės adresas |
www.kaunokolegija.lt |
Institucijos priėmimo komisijos telefonas |
+370 37 352218 |
Institucijos priėmimo komisijos el. paštas |
priemimas@go.kauko.lt |
Daugiau apie institucijąSuskleisti |
Institucijos pavadinimas anglų kalba |
Kauno kolegija / Higher Education Institution |
Institucijos juridinio asmens kodas |
111965284 |
Institucijos teisinė forma |
Viešoji įstaiga |
Institucijos teisinis statusas, teisinio statuso įgijimo ir netekties datos |
Dalyvaujantis reorganizavime, 2024-03-23, - |
Institucijos steigimo dokumentai |
Kauno_kolegija.doc
|
Institucijos grupė |
Aukštoji mokykla |
Institucijos priklausomybė |
Valstybinė |
Institucijos pagrindinis tipas ir kiti tipai |
Kolegija, Profesinio mokymo įstaiga |
Institucijos savininkas ir kiti dalyviai |
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Savininkas (ŠMIR) Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Steigėjas (ŠMIR) |
Institucijos finansavimo šaltiniai |
Kitos teisėtai įgytos lėšos, Mokestis už mokslą, Valstybės biudžetas |
Institucijos pagrindinio tipo aprašymas |
Aukštoji mokykla, kurios pagrindinė veikla yra koleginių studijų, su studijomis susijusios veiklos ir taikomųjų mokslinių tyrimų vykdymas ir eksperimentinė (socialinė, kultūrinė) plėtra |
Institucijos tipo aprašymas |
Teikiamų kvalifikacijų lygis: V, VI Išsilavinimo pažymėjimų lygmuo: Trumpųjų studijų diplomas, Aukštojo mokslo diplomas (neuniversitetinės studijos), Profesinio bakalauro diplomas |
Institucijos savivaldybė |
Kauno m. sav. |
Institucijos mokymo kalbos |
lietuvių |
Institucijos akademinių reikalų telefonas |
+370 37 352324 |
Institucijos akademinių reikalų el. paštas |
kristina.bespalova@go.kauko.lt |
Institucijos bendrabučių tarnybos telefonas |
+370 37 352468 |
Institucijos bendrabučių tarnybos el. paštas |
apgyvendinimas@go.kauko.lt |
Yra galimybė gauti bendrabutį |
Taip |
Yra galimybė gauti maitinimą |
Taip |
Institucijos įregistravimo registre data |
2001-10-12 |