Barmenas, LTKS IV
Kvalifikaciją suteikiančios programos
Kvalifikaciją teikiančios institucijos
Aprašymas
Veiklos objektas: baro klientų aptarnavimas, patiekiant baro produkciją.
Tipinės darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; galimas darbas pamainomis.
Papildoma informacija: barmenas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti barą klientams aptarnauti.
2. Aptarnauti baro klientus.
3. Sudaryti baro asortimentą.
4. Vykdyti baro darbo ir materialinių vertybių apskaitą.
5. Naudoti pardavimų apskaitos programą.
6. Gaminti ir patiekti karštuosius gėrimus.
7. Gaminti ir patiekti maišytus gėrimus ir kokteilius.
8. Išpilstyti ir patiekti alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus.
9. Gaminti ir patiekti nesudėtingus šaltuosius ir karštuosius užkandžius.
Specializacijos „Įvairių skonių kavos gaminimas ir patiekimas“ kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Parinkti kavą kavos gėrimams gaminti.
2. Gaminti ir patiekti kavą bei įvairius kavos gėrimus.