Padavėjas, LTKS III
Kvalifikaciją suteikiančios programos
Kvalifikaciją teikiančios institucijos
Aprašymas
Veiklos objektas: stalų serviravimas ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės klientų aptarnavimas.
Tipinės darbo priemonės: kasos aparatas, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kasos žurnalas, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais; galimas darbas pamainomis.
Papildoma informacija: padavėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos reikalavimais. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti padavėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti darbo vietą.
2. Paruošti stalo indus, įrankius, taures, stalo užtiesalus.
3. Serviruoti stalus.
4. Patiekti patiekalus ir gėrimus.
5. Vykdyti pardavimų apskaitą.
Specializacijos „Maisto ruošimas“ kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti maisto gaminimo patalpas darbui.
2. Parinkti maisto produktus ir žaliavas patiekalams ir gėrimams gaminti.
3. Atlikti maisto produktų ir žaliavų pirminį paruošimą.
4. Gaminti patiekalus bei gėrimus.