Duonos gaminių kepėjas/3
Kvalifikaciją suteikiančios programos
Kvalifikaciją teikiančios institucijos
Aprašymas
Šią kvalifikaciją įgijęs asmuo: jusliniu būdu nustato miltų ir kitų žaliavų kokybę, atlieka žaliavų pirminį paruošimą, paruošia įvairius tešlos pusgaminius kepimui, kepa duonos ir pyrago gaminius, nustato gaminių kepimo pabaigą, apipavidalina paruoštų gaminių paviršius, išima iškeptus ir dekoruotus gaminius, sudeda į tarą, nustato nekokybiškus ir netinkamus naudojimui gaminius, jų atsiradimo priežastis ir sugeba jas laiku pašalinti, saugiai eksploatuoja technologinius įrenginius, inventorių, apskaičiuoja įvairių duonos gaminių receptūras, laikosi darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų, laikosi geros higienos praktikos reikalavimų, nustatytų maisto ruošimo įmonėms, taupiai naudoja energiją ir žaliavas.