Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Maisto mokslas (anglų k. - Food Sciences)

Studijų krypties grupė

Žemės ūkio mokslai

Studijų kryptis

Maisto studijos

Studijų krypties šaka

Maisto mokslas

Švietimo sritis

Gamyba ir perdirbimas

Švietimo posritis

Maisto produktų technologijos

Studijų rūšis

Universitetinės studijos

Studijų programos tipas

Pakopinės studijos

Studijų pakopa

Antrosios pakopos studijos

Programos vykdymo kalba

anglų, lietuvių

Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis ir (arba) kvalifikacija

Žemės ūkio mokslų magistras

Kvalifikacinio laipsnio ypatumai

Pagrindinės krypties kvalifikacinis laipsnis

Diplomo (pažymėjimo) blanko pavadinimas ir kodas

Magistro diplomas, 7125

Būtinas minimalus išsilavinimas

Aukštasis universitetinis išsilavinimas

Studijų apimtis kreditais ir forma (trukmė metais)

120
Ištęstinė, 3, Metais
Nuolatinė, 2, Metais

Akreditavusi institucija

Studijų kokybės vertinimo centras

Akreditavimo įsakymas

SV6-17

Akreditavimo vertinimo išvados

Final report_LSMU_Food studies.pdf

Valstybinis kodas

6211IX001

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

7470721

Finansinės grupės kodas

1.4

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2024-06-07
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Aprašymo santrauka

Bendras apibūdinimas: Studijų programos tikslas(-ai): Parengti specialistus, išmanančius maisto (bio)technologijų modelio taikymą didesnės pridėtinės vertės saugaus maisto kūrimui bei gebančius praktiškai diegti kokybės ir verslo vadybos žinias įmonės valdymo optimizavimui. Studijų rezultatai: 1.1. Savarankiškai ir nuosekliai siekti užsibrėžtų tikslų, suvokti pagrindines etikos nuostatas. 1.2. Suvokti socialinę aplinką bei darbo kolektyve principus, gebėti valdyti žmogiškuosius išteklius. 2.1. Gebėti taikyti teorines ir praktines žinias apie maisto technologijų ir biotechnologijų modeliavimą, gamybos planavimą ir projektavimą. 2.2. Gebėti panaudoti įgytas teorines žinias, kuriant naujus, atitinkančius šiuolaikinės visuomenės poreikius, maisto produktus moderniose įmonėse. 3.1. Gebėti pritaikyti praktiškai žinias apie sėkmingo verslo ir maisto tvarkymo įmonių kūrimo pagrindus, jų veiklos organizavimą. 3.2. Turėti žinių apie žmogiškųjų išteklių valdymą, planavimą ir psichologiją. 4.1. Gebėti analizuoti naujausius mokslo pasiekimus, turėti žinių apie sveiką ir dietinę mitybą. 4.2. Gebėti taikyti žinias apie mitybos ypatumus, jos įtaką sveikatai, kuriant maisto gamybos technologijų prototipus. 5.1. Gebėti taikyti kokybės vadybos žinias, integruojantis į maisto žaliavų ir produktų rinką. 5.2. Gebėti organizuoti ir vykdyti maisto tyrimus. Mokymo ir mokymosi veiklos: Laboratoriniai darbai, praktiniai užsiėmimai, seminarai, pristatymai, atvejo analizė, tradicinės paskaitos, darbas grupėse ar individualiai, diskusijos, konsultavimas, kūrybinės užduotys, minčių lietus, minčių žemėlapiai, demonstravimas ir kt. Studijų rezultatų vertinimo būdai:

Visų dalykų studijų rezultatų pasiekimai vertinami, taikant sumuojamąjį vertinimą, kuris naudojamas įvertinti studento pasiekimus dalyko (modulio) studijose. Kaupiamasis balas yra sumuojamojo vertinimo dalis. Praktikų rezultatų pasiekimai įvertinami, vertinant teikiamą praktikos ataskaitą. Visos studijų programos rezultatų pasiekimai įvertinami baigiamuoju darbu, kurį studentas pradeda ruošti nuo pirmų studijų metų ir pristato bei gina viešai baigiamųjų darbų gynimo komisijoje. Sandara: Studijų dalykai (moduliai), praktika: Maisto biotechnologija; Mityba ir sveikata; Toksiškų junginių susidarymas maiste gamybos metu; Maisto tyrimų organizavimas, kokybės vadyba, užtikrinimas; Taikomoji statistika; Funkcionalusis maistas; Naujų maisto produktų kūrimas, gamybos planavimas, maisto etika; Mitybos ypatumai dietologijoje; Taikomoji organizacijų psichologija; Smulkaus verslo vadyba; Maisto priedai inovatyviose technologijose; Gamybinė praktika. Specializacijos: - Studento pasirinkimai: Studentai gali rinktis pasirenkamuosius studijų dalykus. Studijų programos skiriamieji bruožai: Programa priklauso Maisto studijų programų krypčiai; programos struktūra apima moksline praktika grįsto maisto biotechnologijų modelio „didesnės pridėtinės vertės saugus maistas“ kūrimo, raktinio taikymo (laboratorinių darbų metu bei atliekant praktiką įmonėje) ir valdymo visoje maisto grandinėje, mitybos ir dietologijos, kokybės ir verslo vadybos bei dirbtinio intelekto vartotojų maisto pasirinkimą lemiančių veiksnių analizei žinias. Profesinės veiklos ir tolesnių studijų galimybės: Profesinės veiklos galimybės: Baigęs Maisto mokslo magistrantūros studijas absolventai dirba maisto tvarkymo įmonėse (technologais, kokybės vadovais) ir geba pritaikyti įgytas mitybos žinias kuriant naujas technologijas bei produktus; dirba laboratorijose bei mokslo įstaigose, geba organizuoti ir vykdyti tyrimus, kurti, steigti ir valdyti maisto tvarkymo subjektus, organizuoti jų veiklą. Tolesnių studijų galimybės: Absolventai, baigusieji Maisto mokslo antrosios pakopos studijų programą, gali tęsti studijas doktorantūroje