Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Maisto pramonės darbuotojas, LTKS III

Pavadinimas anglų kalba

Food industry worker

Valstybinis kodas

A110301

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

III

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

3

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2021-12-06

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Veiklos objektas: įvairių maisto produktų gamyba.
Tipinės darbo priemonės: techninė mėsos išpjaustymo įranga, autoklavas, kontroliniai matavimo prietaisai, svarstyklės, stacionarieji katilai, intensyvaus atšaldymo ir produkcijos laikymo kameros, rūkymo kameros, džiovinimo kameros, krosnys, tešlos maišymo, minkymo, dalinimo, formavimo, brandinimo (kildinimo) įranga, kepimo įranga, pieno rauginimo talpos, sviesto mušimo įrenginiai, pieno separatoriai, sūrių presai, sūrių brandinimo kameros ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama uždaroje patalpoje, būdingas individualus ir komandinis darbas.
Papildoma informacija: maisto pramonės darbuotojas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimais. Jis darbus atlieka vykdydamas aukštesnės kvalifikacijos darbuotojo nurodymus, jam prižiūrint darbų kokybę. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti šviežios mėsos bei žuvies, aliejaus spaudimo, pieno priėmimo, pieno produktų ir sūrio gamybos, grūdų malimo, duonos kepimo, konditerijos produktų gamybos, daržovių, vaisių ir uogų perdirbimo bei maisto pramonės įmonėse.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti darbo vietą mėsos apdorojimui ir perdirbimui.
2. Išpjaustyti skerdenas.
3. Gaminti mėsos pusgaminius ir gaminius.
4. Paruošti darbo vietą pieno gaminių gamybai.
5. Priimti pieną.
6. Gaminti pieno gaminius.
7. Paruošti darbo vietą duonos ir batono kepinių gamybai.
8. Kepti duonos ir batono kepinius.
9. Paruošti darbo vietą konditerijos gaminių gamybai.
10. Gaminti konditerijos gaminius.
11. Gaminti šokoladą ir cukrinę konditeriją.
12. Paruošti darbo vietą žuvies apdorojimui ir perdirbimui.
13. Atlikti pirminį žuvies apdorojimą.
14. Gaminti žuvies gaminius.
15. Paruošti darbo vietą vaisių, uogų ir daržovių perdirbimui.
16. Atlikti pirminį vaisių, uogų ir daržovių paruošimą perdirbimui.
17. Perdirbti vaisius, uogas ir daržoves.
18. Paruošti darbo vietą nealkoholinių gėrimų gamybai.
19. Gaminti nealkoholinius gėrimus.
20. Paruošti darbo vietą cukraus gamybai.
21. Atlikti pirminį cukrinių runkelių apdorojimą.
22. Gaminti difuzijos syvus.
23. Presuoti nucukrintas išspaudas.
24. Virti, džiovinti ir fasuoti cukrų.
25. Paruošti darbo vietą aliejaus gamybai.
26. Spausti aliejų.
27. Paruošti darbo vietą grūdų perdirbimui.
28. Malti grūdus.
29. Gaminti kruopas.
30. Gaminti makaronus.
31. Gaminti krakmolą ir jo produktus.
32. Gaminti pašarus.