Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Konditeris/4

Pavadinimas anglų kalba

Cook-confectioner

Valstybinis kodas

PROFKVAL01676

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

IV

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

4

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2022-12-21

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Konditerio kvalifikacija reikalinga norint dirbti konditeriu ar kurti savo verslą.
Asmuo, įgijęs konditerio kvalifikaciją, turi:
- gebėti savarankiškai parinkti žaliavas bei jas paruošti gamybai; maišyti tešlas ir paruošti konditerinius pusgaminius; gaminti miltinę konditeriją; gaminti kreminę konditeriją; gaminti cukrinę konditeriją ir papuošimo elementus;
gaminti sveikos mitybos ir mažo kaloringumo konditerinius gaminius; gaminti duonos ir pyrago gaminius,
įvertinti verslo aplinką, organizuoti savo darbą, naudotis informacinėmis technologijomis;
- žinoti gaminių gamybos technologijas, receptus, darbų saugos ir higienos normų reikalavimus, gaminio kokybės reikalavimus.
1. Sėkmingam konditerio darbui reikalingi šie bendrieji gebėjimai: tvarkingumas, geros higienos praktikos taisyklių laikymasis, sveikatos tausojimas ir darbo sauga, užsienio kalbos mokėjimas, bendravimas, informacinių technologijų naudojimas, problemų sprendimas, matematinis raštingumas, iniciatyvumas ir verslumas, komandinis darbas, profesinės etikos ir estetikos suvokimas.
Asmeninės savybės: komunikabilumas, greita orientacija, kūrybingumas, kruopštumas, diskretiškumas, sąžiningumas, darbštumas, pareigingumas, dėmesingumas, paslaugumas, atsakingumas.
Reikalavimai: mokymuisi ir darbui konditeriu reikalingas sveikatos pažymėjimas.
Konditerio kvalifikaciją galima įgyti profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal konditerio mokymo programą.
Konditerio programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Baigus šią programą, mokslą galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijų mokslų srities programas.