Padavėjas/3
Kvalifikaciją suteikiančios programos
Kvalifikaciją teikiančios institucijos
Aprašymas
Šią kvalifikaciją įgijęs asmuo: įvairiais būdais serviruoja stalus, kuria gėlių kompozicijas, sudaro meniu pusryčiams, pietums, vakarienei, įvairiems pokyliams, apskaičiuoja reikiamą indų, įrankių, stalo aptiesalų kiekį, priima užsakymą iš svečio, patiekia valgius ir gėrimus įvairiais būdais, nurenka naudotus indus ir įrankius, parenka alkoholinius gėrimus prie užkandžių ir patiekalų, atsiskaito su lankytojais, organizuoja ir aptarnauja įvairius pokylius, aptarnauja užsienio turistus, paruošia elektroninius kasos aparatus ir dirba jais, vykdo prekinę-piniginę apyskaitą, laikosi maitinimo įmonės darbuotojų saugos ir sveikatos bei geros higienos praktikos reikalavimų.