Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Maitinimo technologijos (anglų k. - Catering Technology)

Studijų krypties grupė

Technologijų mokslai

Studijų kryptis

Viešasis maitinimas

Švietimo sritis

Paslaugos asmenims

Švietimo posritis

Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Studijų rūšis

Koleginės studijos

Studijų programos tipas

Pakopinės studijos

Studijų pakopa

Pirmosios pakopos studijos

Programos vykdymo kalba

lietuvių

Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis ir (arba) kvalifikacija

Technologijų mokslų profesinis bakalauras

Kvalifikacinio laipsnio ypatumai

Pagrindinės krypties kvalifikacinis laipsnis

Diplomo (pažymėjimo) blanko pavadinimas ir kodas

Profesinio bakalauro diplomas, 6618

Būtinas minimalus išsilavinimas

Vidurinis išsilavinimas

Studijų apimtis kreditais ir forma (trukmė metais)

180
Ištęstinė, 4, Metais
Nuolatinė, 3, Metais

Akreditavusi institucija

Studijų kokybės vertinimo centras

Akreditavimo įsakymas

SV6-15

Akreditavimo vertinimo išvados

Nėra duomenų

Valstybinis kodas

6531FX005

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

6551013

Finansinės grupės kodas

Nėra duomenų

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2014-08-01
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Aprašymo santrauka

Studijų programos tikslas(-ai):
Viešojo maitinimo studijų programos tikslas parengti maisto studijų profesinį bakalaurą, gebantį planuoti maitinimo įmonės gamybinę - technologinę veiklą, planuoti ir organizuoti maitinimo įmonės gamybą, valdyti maitinimo įmonės darbo ir technologinių procesų kokybę ir maitinimo įmonės gamybos išteklius.

Studijų rezultatai:

Asmuo, įgijęs maisto studijų profesinio bakalauro kvalifikaciją parengs maitinimo įmonės gamybinės veiklos planą, įkurs įmonės gamybinę bazę, organizuos žaliavų tiekimą ir laikymą, planuos ir organizuos patiekalų gamybą, organizuos gamybos personalo darbą, organizuos patiekalų patiekimą, diegs saugaus ir kokybiško produkto gamybos technologijas, vykdys savikontrolės sistemą maitinimo įmonėje, valdys įmonės gamybinį turtą ir maitinimo įmonės gamybinės veiklos apskaitą.

Mokymo ir mokymosi veiklos:

Mokymas(is) orientuotas į studentą, pagrįstas problemų sprendimu, savarankišku ir grupiniu darbu, moksliniais tyrimais. Mokymas(is) darbo vietoje, naudojant laboratorinę praktiką, akcentuojantis dėstytojo vadovavimą
Studijų rezultatų vertinimo būdai:
Egzaminai žodžiu ir raštu, atvejų analizė, pristatymai, ataskaitos, projektinė veikla, savęs ir kolegų įvertinimas

Specializacijos:

Nėra
Studento pasirinkimai:

Studentai gali rinktis alternatyviai pasirenkamus studijų krypties dalykus. I alternatyva: maitinimo įmonių darbuotojų etiketas, gėrimai ir jų vartojimo kultūra, maitinimo paslaugų teikimo etika; II alternatyva: etnografinė lietuvių virtuvė, pasaulio šalių virtuvė, naujų patiekalų kūrimas; III alternatyva: bendravimo psichologija, darbo teisė, taikomieji tyrimai.
Laisvai pasirenkamus dalykus studentai gali rinktis iš bendro kolegijos laisvai pasirenkamų dalykų sąrašo.
Studijų programos skiriamieji bruožai:
Nėra