Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Maisto technologijos (anglų k. - Food Technologies)

Studijų krypties grupė

Technologijų mokslai

Studijų kryptis

Maisto technologijos

Švietimo sritis

Gamyba ir perdirbimas

Švietimo posritis

Maisto produktų technologijos

Studijų rūšis

Koleginės studijos

Studijų programos tipas

Pakopinės studijos

Studijų pakopa

Pirmosios pakopos studijos

Programos vykdymo kalba

anglų, lietuvių

Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis ir (arba) kvalifikacija

Technologijų mokslų profesinis bakalauras
Technologas

Kvalifikacinio laipsnio ypatumai

Pagrindinės krypties kvalifikacinis laipsnis

Diplomo (pažymėjimo) blanko pavadinimas ir kodas

Profesinio bakalauro diplomas, 6632

Būtinas minimalus išsilavinimas

Vidurinis išsilavinimas

Studijų apimtis kreditais ir forma (trukmė metais)

180
Ištęstinė, 4, Metais
Nuolatinė, 3, Metais

Vertinimą atlikusi institucija

Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras, Studijų kokybės vertinimo centras

Akreditavimo įsakymas

SV6-45

Akreditavimo vertinimo išvados

Nėra duomenų

Valstybinis kodas

6531FX002

Kodas pagal Tarptautinę standartizuotą švietimo klasifikaciją (ISCED)

6550721

Finansinės grupės kodas

2.2

Aprašymo santraukos parengimo arba atnaujinimo data

2024-04-04
Daugiau apie programą

Institucijos, teikiančios šią programą

Programos panašiais pavadinimais

Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas

Aprašymo santrauka

Bendras apibūdinimas:
Studijų programos tikslas(-ai):
Parengti maisto technologijų specialistus, turinčius žinių, praktinių gebėjimų ir įgūdžių, būtinų maisto produktų kokybės analizei, naujiems produktams kurti, maisto gamybos technologijoms projektuoti ir tobulinti, organizacinėms bei technologinėms problemoms spręsti.
Studijų rezultatai:
Programos absolventas:
1. Turi bendrųjų dalykų žinių, reikalingų maisto technologijų studijų rezultatams pasiekti.
2. Turi pamatinių ir naujausių maisto technologijų studijų krypties žinių.
3. Geba taikyti maisto mokslo ir technologijų žinias žaliavų, technologinių procesų ir gamybos sistemų analizei.
4. Geba taikyti žinias ir supratimą maisto medžiagų ir produktų kokybei, saugai, mitybinei vertei ir tvarumui vertinti.
5. Supranta maisto technologijų projektavimo, procesų skaitmeninimo ir duomenų valdymo metodikas ir geba jas taikyti.
6. Geba taikyti maisto mokslo ir technologijų žinias, naujausius mokslo pasiekimus kuriant naujus maisto produktus ir projektuojant gamybos procesus.
7. Geba rasti ir sisteminti reikiamą profesinę informaciją, atlikti eksperimentus, apdoroti jų duomenis, pateikti išvadas ir rekomendacijas.
8. Turi darbo su technologine ir laboratorine įranga įgūdžių, geba atlikti maisto kokybės tyrimus.
9. Parenka tinkamas žaliavas, medžiagas, įrangą, priemones ir gamybos būdus bei taiko juos maisto technologijose.
10. Taiko teorines žinias sprendžiant technologines problemas ir užtikrinant maisto saugą ir kokybę.
11. Geba vykdyti ir organizuoti technologinę veiklą vadovaujantis maisto saugos normomis, darbo saugos reikalavimais, aplinkosaugos, etiniais ir komerciniais principais.
12. Geba veiksmingai dirbti pavieniui ir komandoje, bendrauti su profesine bendruomene ir plačiąja visuomene.
Mokymo ir mokymosi veiklos:
Orientuotos į bendrųjų ir profesinių kompetencijų plėtojimą bei kūrybiškumo ugdymą: paskaitos, seminarai, diskusijos, individualūs ir grupiniai projektiniai darbai, praktiniai seminarai, atvejų analizė, darbų viešas pristatymas ir gynimas, sąvokų žemėlapis, probleminis skaitymas, mokslinių straipsnių rengimas, informacijos paieška ir sisteminimas ir kt.
Studijų rezultatų vertinimo būdai:
Programos studijų rezultatų vertinimas atliekamas visą semestrą ir egzaminų sesijos metu taikant kaupiamąjį vertinimą. Studijų rezultatai semestro metu vertinami per tarpinius atsiskaitymus: kontrolinis darbas, individualūs ir grupiniai projektiniai darbai, testavimas, atvejo analizė, informacijos paieška ir sisteminimas, diskusijos, esė, savarankiškos kūrybinės užduotys, seminarai, kursiniai darbai, praktikų ataskaitos, egzaminai, baigiamasis darbas.
Sandara:
Studijų dalykai (moduliai), praktika:
Studijų dalykai (126 kreditai): Profesinė užsienio kalba (anglų), Profesinė komunikacija, Matematika, Bendroji chemija, Įvadas į maisto technologijas, Maisto ruošimo technologijų pagrindai, Kompiuterinis informacijos valdymas, Filosofija (A1), Bendravimo psichologija (A2), Aplinkos ir žmonių sauga, Mikrobiologija ir sanitarija, Fizikinė chemija, Augalinio maisto technologijos ir įrengimai
Mityba, Organinė chemija ir biochemijos pagrindai, Taikomųjų tyrimų metodologija, Vadybos pagrindai, Gyvūninio maisto technologijos ir įrengimai, Maisto teisė, Maisto chemija ir analizė, Juslinė analizė, Maisto kokybės ir saugos valdymas, Tvari maisto gamyba ir darni aplinka, Maisto pramonės technologinių procesų inžinerija, Maisto įmonių ekonomika, Kompiuterinis projektavimas, Laboratoriniai maisto tyrimai. Maisto gamybos procesų projektavimas.
Laisvai pasirenkamieji dalykai (6 kreditai).
Praktikos (36 kreditai): Pažintinė praktika, Verslo praktika, Maisto technologijų praktika, Maisto gamybos proceso tyrimo praktika, Baigiamoji praktika.
Baigiamasis darbas (12 kreditų).
Specializacijos:
-
Studento pasirinkimai:
Galima rinktis:
- laisvai pasirenkamus studijų dalykus;
- alternatyvius studijų dalykus.
Studijų programos skiriamieji bruožai:
Maisto technologijų studijų programa – vienintelė Vakarų Lietuvoje, rengianti maisto srities specialistus su aukštuoju išsilavinimu. Maisto technologijų studijų programoje didžiulis dėmesys skiriamas inovacijoms, naujausioms technologijoms, tvarumo aspektams, skatinant studentus mąstyti apie maisto gamybos poveikį aplinkai, socialinės atsakomybės klausimus ir etiškus verslo standartus.
Profesinės veiklos ir tolesnių studijų galimybės:
Profesinės veiklos galimybės:
Absolventas galės dirbti technologu, gamybos vadovu, meistru, laboratorijos darbuotoju, maisto kokybės ir saugos atstovu maisto gamybos bei maitinimo įmonėse arba įsteigti savo įmonę ir jai vadovauti.
Tolesnių studijų galimybės:
Absolventai turės teisę stoti į antrosios pakopos magistrantūros studijas aukštosios mokyklos nustatyta tvarka.