Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Maisto pramonės darbuotojas, LTKS IV

Pavadinimas anglų kalba

Food industry worker

Valstybinis kodas

A110401

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis

IV

Europos kvalifikacijų sąrangos lygis

4

Aprašymo parengimo arba atnaujinimo data

2021-12-06

Kvalifikaciją suteikiančios programos

Kvalifikaciją teikiančios institucijos

Aprašymas

Veiklos objektas: įvairių maisto produktų gamyba.
Tipinės darbo priemonės: techninė mėsos išpjaustymo įranga, autoklavas, kontroliniai matavimo prietaisai, svarstyklės, stacionarieji katilai, intensyvaus atšaldymo ir produkcijos laikymo kameros, rūkymo kameros, džiovinimo kameros, krosnys, tešlos maišymo, minkymo, dalinimo, formavimo, brandinimo (kildinimo) įranga, kepimo įranga, pieno rauginimo talpos, sviesto mušimo įrenginiai, pieno separatoriai, sūrių presai, sūrių brandinimo kameros ir kt.
Tipinės darbo sąlygos: dirbama uždaroje patalpoje, būdingas individualus ir komandinis darbas.
Papildoma informacija: maisto pramonės darbuotojas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimais. Jis veiklą atlieka savarankiškai, prisiima atsakomybę už veiklos atlikimo procedūrų ir rezultatų kokybę, priima sprendimus dėl vykdomos veiklos, prižiūri jam pavaldžių žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbą. Kvalifikaciją įgiję asmenys galės dirbti maisto (mėsos, pieno, duonos) pramonės įmonėse.
Pagrindinius kvalifikacijos vienetus sudarančios kompetencijos:
1. Paruošti darbo vietą paukštienos ir kitos mėsos pusgaminių gamybai.
2. Išpjaustyti skerdenas.
3. Paruošti ir apdoroti paukštienos ir kitos mėsos pusgaminių žaliavas.
4. Gaminti paukštienos ir kitos mėsos pusgaminius.
5. Paruošti darbo vietą paukštienos ir kitos mėsos gaminių gamybai.
6. Paruošti ir apdoroti paukštienos ir kitos mėsos gaminių žaliavas.
7. Gaminti paukštienos ir kitos mėsos gaminius.
8. Paruošti darbo vietą pieno gaminių gamybai.
9. Atlikti pirminį pieno paruošimą ir apdorojimą.
10. Gaminti pieno gaminius.
11. Paruošti darbo vietą duonos ir pyrago kepinių gamybai.
12. Paruošti ir apdoroti duonos ir pyrago kepinių žaliavas.
13. Gaminti duonos ir pyrago kepinius.