Contact Us Pastebėjote neatitikimą Share Forumas Įeiti Žinynas

Įtraukti palyginimui

Sveikatai palankių patiekalų gamybos technologijos ir patiekimas

Programos kodas

121100423

Pavadinimas anglų kalba

Nėra duomenų

Programos vykdymo vietos savivaldybė

Šiaulių m. sav.

Programos tipas pagal amžių

Neformaliojo vaikų švietimo programos

Vaikų švietimo ugdymo sritis

Kita neformaliojo vaikų švietimo programa

Vaikų švietimo ugdymo kryptis

Technologijos

Vaikų švietimo ugdymo pakraipa

Technologijos

Programos įregistravimo data

2020-01-03

Programos išregistravimo data

2022-10-04

Programos išregistravimo priežastis

Registro tvarkytojo sprendimu

Programos teikėjas

Šiaulių profesinio rengimo centras

Programos teikėjo adresas

Šiauliai, Gardino g. 4

Programos teikėjo savivaldybė

Šiaulių m. sav.

Programos vykdymo vietos adresas

Vilniaus g. 220, Šiauliai

Programos vykdymo vietos savivaldybė

Šiaulių m. sav.

Programos vykdymo vieta - pradžia

2021-10-28

Programos vykdymo vieta - pabaiga

2021-10-28

Programos panašiais pavadinimais

Renginiai

Nėra duomenų

Programos reikalavimai

Skirta 16–19 m. berniukams ir mergaitėms.

Programos aprašymas

Programa skirta mokiniams, kurie mėgsta gaminti, domisi sveika mityba, jos principais ir sveikatai palankaus maisto gaminimo technologijomis. Dalyvaudami šioje programoje mokiniai gebės naudotis receptūromis, jų rinkiniais, technologijų kortelėmis, atsižvelgiant į technologinius procesus gaminti sveikatai palankius patiekalus, juos patiekti, įvertinti jų kokybę. Taip pat mokiniai turės galimybę savarankiškai modeliuoti sveikatai palankių patiekalų receptūras.
Programa apima pradines sveikatai palankių patiekalų gaminimo žinias, patiekalų kokybės vertinimą, patiekalų patiekimą.
Užsiėmimu metu bus taikomi metodai, ugdantys technologinius gebėjimus, kritinį mąstymą, savęs pažinimą, sprendimų priėmimą, savarankiškumą, gebėjimą dirbti individualiai ir komandoje.
Programoje numatytos tinkamos mokymo/si sąlygos, užtikrinančios kompetencijų, reikalingų veiklos procesams atlikti, ugdymą: reikalingų įrankių, įrengimų, produktų parinkimą, paruošimą ir naudojimą, saugios darbo vietos paruošimą, saugaus įrenginių eksploatavimo užtikrinimą.
Programa motyvuos mokinius ateityje rinktis maisto technologijų krypties studijas, teorinės sveikatai palankių patiekalų technologinės žinios taps aiškesnės atlikus praktines užduotis / veiklas mokomojoje maisto ruošimo laboratorijoje.