Įtraukti palyginimui
Jūs neturite įtraukę lyginimui kitų neformaliojo vaikų švietimo programų
| Kraunama… |
Ieškoti neformaliojo vaikų švietimo programų lyginimui:
Lyginti
Sveikatai palankių patiekalų gamybos technologijos ir patiekimas
Programos panašiais pavadinimais
Renginiai
| Kraunama… |
Programos reikalavimai
Skirta 16–19 m. berniukams ir mergaitėms.
Programos aprašymas
Programa skirta mokiniams, kurie mėgsta gaminti, domisi sveika mityba, jos principais ir sveikatai palankaus maisto gaminimo technologijomis. Dalyvaudami šioje programoje mokiniai gebės naudotis receptūromis, jų rinkiniais, technologijų kortelėmis, atsižvelgiant į technologinius procesus gaminti sveikatai palankius patiekalus, juos patiekti, įvertinti jų kokybę. Taip pat mokiniai turės galimybę savarankiškai modeliuoti sveikatai palankių patiekalų receptūras.
Programa apima pradines sveikatai palankių patiekalų gaminimo žinias, patiekalų kokybės vertinimą, patiekalų patiekimą.
Užsiėmimu metu bus taikomi metodai, ugdantys technologinius gebėjimus, kritinį mąstymą, savęs pažinimą, sprendimų priėmimą, savarankiškumą, gebėjimą dirbti individualiai ir komandoje.
Programoje numatytos tinkamos mokymo/si sąlygos, užtikrinančios kompetencijų, reikalingų veiklos procesams atlikti, ugdymą: reikalingų įrankių, įrengimų, produktų parinkimą, paruošimą ir naudojimą, saugios darbo vietos paruošimą, saugaus įrenginių eksploatavimo užtikrinimą.
Programa motyvuos mokinius ateityje rinktis maisto technologijų krypties studijas, teorinės sveikatai palankių patiekalų technologinės žinios taps aiškesnės atlikus praktines užduotis / veiklas mokomojoje maisto ruošimo laboratorijoje.