Įtraukti palyginimui
Jūs neturite įtraukę lyginimui kitų profesinio mokymo kvalifikacijai įgyti programų
| Kraunama… |
Ieškoti profesinio mokymo kvalifikacijai įgyti programų lyginimui:
Lyginti
Padavėjo mokymo programa
Institucijos, teikiančios šią programą
Programos panašiais pavadinimais
Programos teikiančios tas pačias kvalifikacijas
Europass pažymėjimo priedėlis
Lietuvių k. Anglų k.
Aprašymo santrauka
Padavėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti padavėju.
Asmuo, įgijęs padavėjo kvalifikaciją, turi:
gebėti įvairiais tipais serviruoti stalus, komponuoti gėlių puokštes, sudaryti pusryčių, pietų, vakarienės, įvairių pobūvių valgiaraščius, sutikti ir išlydėti lankytojus, rekomenduoti patiekalus ir gėrimus, priimti užsakymus, patiekti valgius ir gėrimus, nurinkti naudotus indus ir įrankius, atsiskaityti su lankytojais, naudoti kasos ir kitais technologiniais įrenginiais, sudaryti prekinę-piniginę apyskaitą, bendrauti užsienio kalba;žinoti stalo indų, įrankių, aptiesalų asortimentą ir paskirtį, stalų serviravimo tipus, eiliškumą, taisykles, pobūvių rūšis ir jų organizavimo ypatumus, valgiaraščių ir kainoraščių sudarymo principus, valgių ir gėrimų asortimentą, kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir patiekimo ypatumus, siūlomų patiekalų kulinarines charakteristikas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus, profesinės etikos bei protokolo reikalavimus, apskaitos principus;mokėti serviruoti stalus, profesionaliai aptarnauti lankytojus, dirbti su techologiniais įrengimais, organizuoti savo darbą.
Padavėjo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal padavėjo mokymo programą.
Norintiems siekti padavėjo kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję padavėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti padavėjo darbą restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.